ЕДНА ПОСОКА

МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ

Временно се затваря кръстовището на бул. „Цар Борис III” и ул.„Софийски герой“

Възстановява се движението в кръстовището на бул. „Цар Борис III” и бул. „Гешов“

 

От сряда, 24 ноември, поради ремонт и модернизация на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III” се налага временно ограничаване на преминаването през кръстовището с ул. „Софийски герой“. Работата по релсовия път в самото кръстовище ще продължи до 14 декември. Ремонтът ще наложи временна промяна и в маршрута на автобус N 63, който ще завива по бул. „Академик Е. Гешов“ и ще прави обратен завой на кръстовището с ул. „Найден Геров“.

„Работата по най-натовареното столично трамвайно трасе – това на трамвай N5 е приоритет за Столична община. Огромната част от това трасе е разположено по една от основните столични пътни артерии – булевардите „Тотлебен“ и бул „Цар Борис III”. Работата във всяко едно кръстовище по нея е сериозно предизвикателство, като целта ни е да ги освобождаваме в максимално кратки срокове. В понеделник завършихме дейностите в кръстовището с бул. „Гешов“ и веднага възстановихме възможността за безпроблемно преминаване от там. От сряда започваме работата в следващото кръстовище – това с ул. „Софийски герой“. Призоваваме всички граждани, които обичайно преминава през него, до 14 декември да реорганизират маршрута си, за да се избегнат сериозни задръствания и в преките“. Коментира зам.-кметът по строителството в СО инж. Ангел Джоргов.

 

Ремонтът на релсовия път в кръстовището на бул. „Цар Борис III” и ул. „Софийски герой“ е част от цялостния мащабен проект за реконструкция на релсовия път от ухо „Съдебна палата“ до ухо „Княжево“ и се реализира от Столична община по Проект „Интегриран столичен градски транспорт-фаза II“, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.